NYHET

Nazi-superskurk inspirert av Jordan Peterson

Peterson mener den antirasistiske forfatteren Ta-Nehisi Coates har brukt hans ideer som inspirasjon til superskurken Red Skull i en ny tegneserie om Captain America.

Publisert

Jordan Peterson er en polariserende mann i den offentlige debatten. Mange på høyresiden har genierklært den canadiske psykologiprofessoren, mens han er et hatobjekt for deler av venstresiden.

Da det i høst ble kjent at Canadas største forlag Penguin Random House skulle gi ut Petersons nye bok Beyond Order: 12 More Rules For Life, kom det sterke reaksjoner blant forlagets ansatte. En av de ansatte hevdet at Peterson var ansvarlig for å radikalisere unge menn på nett. Det er ikke vedkommende alene om å mene.

I en nyere tegneserie om superhelten Captain America ser det nemlig ut til at kapteinens erkefiende, den nazistiske superskurken Red Skull, har latt seg inspirere av Peterson. I tegneserien benytter Red Skull seg av internett for å rekruttere sinte, unge menn til sin sak. Superskurken bruker, i likhet med Peterson, ord som «kaos» og «orden», og ser dessuten ut til å ha laget «10 regler for livet», som Petersons bok fra 2018: 12 Rules For Life: An Antidote to Chaos. Peterson retvitret bilder fra tegneserien tirsdag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS