Religion anses i stadig større grad som en trussel mot samfunnet

Publisert

Global News melder om økte negative holdninger til religion i Canada, og viser til en ny rapport fra en meningsmålingsundersøkelse utført av Angus Reid. I denne fremkommer det at mange kanadiere nå mener at religion er mer skadelig enn tjenlig for samfunnet.

De endrede holdningene skjer i takt med at stadig færre kanadiere regner seg som troende. Ifølge Abdie Kazemipur, som er sosiolog ved University of Calgary, er dette tegn på at det sekulære samfunnet ikke er «komfortabel» med forekomsten av religion.

Det er evangeliske kristne som kommer verst ut, foran islam. Og grunnen til det er sammensatt: En ikke-religiøs bekymring er at deres pågåenhet og endog opplevd aggressivitet har andre motivasjoner enn rent religiøse – noe som igjen kan ha negativ effekt på samfunnet. Katolikkene, som utgjør den største religiøse gruppen i Canada, er redd for at evangelisk kristendom vil undergrave samholdet i landet. Frykten for islam handler om ganske andre grunner, og knytter seg ofte til ekstremisme og terrorisme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS