NYHET

Bandet Skeive Vekkelsen skulle opptre på dette arrangementet i Misjonshuset i Kristiansand. Det skjedde imidlertid ikke.

Ble Skeive Vekkelsen kansellert av Protestfestivalen?

– Alt er snudd på hodet, mener lederen for Protestfestivalen, etter at bandet hevder seg kansellert.

Publisert

– Noplatforming er et begrep som som oftest brukes av høyresiden i politikken når de opplever at de blir kneblet og ikke får komme med sine meninger. Her kan vi se at det også skjer på den andre siden, når det verdiliberale bandet Skeive Vekkelsen ikke får spille på Protestfestivalen av konservative grunner.

Det sier Maria Refsland, pressearbeider i plateselskapet Rural Rebel Rock. Bakgrunnen for konflikten er at bandet Skeive Vekkelsen – som hadde opptrådt for festivalen to år tidligere, også da i et kirkebygg, nemlig Frikirken – ble spurt i mars om de ville opptre igjen på et av Protestfestivalens arrangementer. Bandet selv sier at de «sparker i alle retninger unntatt nedover», og særlig mot «religiøse samfunn», men «i hovedsak de kristelige».

Arrangementet skulle holdes på Misjonshuset i Kristiansand og handlet om hvorvidt «Gud er blitt snillere». Men ti dager før opptreden endret Protestfestivalen invitasjonen. Grunnlegger av og leder for Protestfestivalen, Svein Inge Ollikainen Olsen, forklarer at det skyldes at Protestfestivalen hadde fått nyss i hva slags opptreden bandet skulle komme med, fra en tredjepart – og at at det var en opptreden som ikke «passer inn Misjonshuset». Olsen forteller at også opptredenen for noen år siden var kontroversiell, blant annet fordi noen trodde bandet opptrådte beruset. Dette er imidlertid noe bandet selv benekter på det sterkeste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS