Et møte med hertuginne Kate

Forrige torsdag hadde jeg en femten sekunders ordveksling med hertuginnen av Cambridge.

Publisert Sist oppdatert

Hertugparet av Cambridge, bedre kjent som Kate og William, besøkte forrige uke Oslo som en del av det flere internasjonale medier har beskrevet som en sjarmoffensiv før Brexit. Storbritannia skal ut av EU, men må ikke stå fullstendig venneløst igjen.

En av de morsommere tweetene jeg så rett før avstemningen for snart to år siden lød noe sånt som dette: Please don’t leave me alone on a small island with the Tories. Og selv om det fortsatt er Tory-styre i England, kan britene altså trøste seg med at de ikke er helt alene på øya si. Kongefamilien blir stadig mer populær, deres tilstedeværelse er tydelig, noe som kan gi inntrykk av at de også har en finger med i det politiske spillet.

At kongefamilien er britenes sikreste kort slutter jeg meg til, men det kan bli vanskelig å spille kortene riktig. For det første problemet til de kongelige, og regjeringene som sender dem ut i verden, er at de ikke skal ha en finger med i spillet. De er, i mangel på et bedre ord, marionetter, eller kanskje heller lokkeduer som brukes til å tiltrekke seg alliansepartnere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS