Keiserens nye klær

Civitas frokostmøte: Det er bortkastet tid og krefter å forsøke å konstruere et borgerlig prosjekt med dem som insisterer på at de ikke er borgerlige.

Publisert Sist oppdatert

Det er bortkastet tid og krefter å forsøke å konstruere et borgerlig prosjekt med dem som insisterer på at de ikke er borgerlige.

Civita inviterte i dag til debatt mellom de fire opposisjonspartienes  ungdomsledere  under overskriften ”finnes en borgerlig politikk”. Men som Elisabeth Løland fra KrFU påpekte i sin innledning: Hun var glad for at arrangørene hadde tatt inn ”borgerlig eller ikke-sosialistisk” i den beskrivende teksten, siden hun ikke deltok i debatter der KrF fikk merkelappen borgerlig. Resten av debatten forløp som normalt. De andre tre snakket om borgerlig politikk, hun om noe annet.

Er så dette bare semantikk, en unødvendig avsporing eller kilde til billige poenger fra KrF-kritikere som meg? Vel, vi bør merke oss at det er veldig viktig for KrF hva man ”kaller dyret”. Men viktigere: Når man forsøker, slik Civita inviterer til, å definere et felles verdigrunnlag for de fire opposisjonspartiene, hva man nå velger som fellesbetegnelse, blir det hele veldig ullent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her