NYHET

I en søknad innsendt i mars 2018 la et kinesisk-amerikansk forskningssamarbeid planer for å fremstille flere nye syntetiske koronavirus. Formålet med planene var å vaksinere flaggermus i et gruvekompleks i Yunnan.

Ville fremstille koronavirus med egenskaper som gjenfinnes i SARS-CoV-2

Nye dokumenter avdekker hittil ukjente planer om eksperimenter på koronavirus i årene før pandemien brøt løs.

Publisert Sist oppdatert

Ny dokumenter egnet til å kaste lys over opphavet til SARS-CoV-2 viruset fortsetter å dukke opp. Tirsdag denne uken kom de kanskje mest oppsiktsvekkende hittil.

Det er bare et par uker siden det amerikanske nettstedet The Intercept fikk frigitt over 1000 sider med dokumentasjon av planlagte og utførte arbeider med syntetiske koronavirus i Wuhan i regi av den ideelle amerikanske organisasjonen Ecohealth Alliance. Professor i medisin ved Universitetet i Oslo, Stig Frøland, sa ved den anledningen til Minerva at amerikanske myndigheter ikke har vært sannferdige om hva slags type eksperimenter man har finansiert i Wuhan gjennom Ecohealth Alliance.

Disse dokumentene ser imidlertid ut til å ha utgjort bare toppen av et større isfjell, for i går ble nye og hittil ukjente dokumenter fra Ecohealth Alliance publisert av nettgranskningsmiljøet DRASTIC. Miljøet oppgir at de har fått tilgang til dokumentene via en varsler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS