NYHET

USAs tidligere folkehelsedirektør Robert Redfield gir kontroversielle uttalelser til CNN, i takt med at propagandakrigen mellom USA og Kina om virusopphavet tiltar i styrke.

– Viruset stammer fra et laboratorium

Det uttaler tidligere amerikansk folkehelsedirektør Dr. Robert Redfield til CNN. Samtidig er WHOs opphavsrapport på nytt blitt utsatt.

Publisert

I et intervju nylig publisert av den amerikanske nyhetskanalen CNN uttaler den tidligere direktøren ved Centers for Disease Control and Prevention, som er USAs folkehelsemyndighet, Dr. Robert Redfield at han anser et laboratorieopphav for å være den mest sannsynlige forklaringen på hvordan pandemien oppstod.

Redfield ble oppnevnt som direktør for Centers for Disease Control and Prevention av Donald Trump i mars 2018, en posisjon han beholdt frem til januar i år.

I intervjuet til CNN, forklarer Redfield at hans erfaring som virolog har ledet ham i retningen av at viruset mest sannsynlig er dyrket frem i laboratorium. Dette begrunner han med at uhell i viruslaboratorier ikke er sjeldne, og at SARS-CoV-2 viruset har egenskaper som peker i denne retningen i form av at det allerede var svært smittsomt mellom mennesker da det ble oppdaget. Et utdrag fra intervjuet med Redfield kan sees her:


Uttalelsen fra Redfield sammenfaller med at rapporten fra WHOs opphavsgranskning, som etter planen skulle vært presentert i dag, igjen ser ut til å ha blitt utsatt grunnet protester fra Kina på rapportens innhold:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS