NYHET

Mysteriet om løse kinesiske leoparder ble oppklart da dyreparken til slutt snakket sant

Den kinesiske dyrehagen ville først ikke innrømme at leopardene hadde rømt, men da de dukket på en nærliggende teplantasje, måtte de til slutt innrømme hva som hadde hendt.

Publisert

Tebonden Zhu Caifeng fikk seg en skremmende overraskelse da han 2. mai gikk en runde på teplantasjen. «Først trodde jeg at jeg så en katt, men så la jeg merke til at den var altfor stor til det. Da jeg tittet nærmere forstod jeg at var en leopard», uttaler han til Shanghai Observer om hendelsen. Caifeng trakk seg fort tilbake fra det ville dyret, men rakk å ta et bilde av leoparden som han delte på sosiale medier.

Caifengs dokumentasjon av en løs leopard utløste raskt søk etter leoparden, og diskusjoner om hvor den kom fra. Leoparder er utryddet i størsteparten av Kina, men eksisterer fremdeles i enkelte lommer og dyrehager. Et av disse områdene er Hangzhou safaripark, som ikke ligger langt unna Caifengs teplantasje.

Og nå har safariparken måttet innrømme at det er deres leopard som har rømt. De videre undersøkelsen av hendelsene har i tillegg avdekket at det er snakk om hele tre leoparder, og at de rømte fra parken allerede 19. april.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS