Politikk

Kjempemåling for Rødt: Slik blir Oslo hvis partiet får styre

Rødt vil at all konkurranseutsetting og privatisering av kommunale tjenester må stanses.

Bilde: Rødt

Mindre valgfrihet og mer innvandring er to av stikkordene for Rødts Oslo-planer.

Høyre har foretatt en ny Oslomåling som is0lert sett er oppløftende for det borgerlige partiet. I hovedstaden ligger partiet nå an til å sanke hele 35,8 prosent av stemmene.

Men det er samtidig flere av tallene i målingen som bør være egnet til å ryste liberale og konservative.

Mest oppsiktvekkende er resultatene for partiet Rødt. På Oslo-målingene, som Pollofpolls refererer, har partiet 11,8 prosent av stemmene. Dermed ligger partiet til Bjørnar Moxnes an til å kunne bli nesten dobbelt så stort som Frp, som har 6,7 prosent av stemmene.

Som pollofpolls noterer, har Rødt uvektet hele 13,3 prosent, et tall som nærmer seg å tangere Frps nasjonale nivå.

Arbeiderpartiet befinner seg samtidig i litt av en spagat. Partiet lekker 10 000 velgere til Rødt og 4 000 til SV, men samtidig mister byrådsleder Raymond Johansen 8000 velgere til Høyre.

Målingen viser samtidig et syltynt flertall for de rødgrønne. Et slikt byråd vil altså bli helt avhengig av støtte fra det revolusjonære partiet.

Det vil kunne få store konsekvenser for byen vår. Her er noen av sakene fra Rødts program for inneværende arbeidsperiode:

Rødt vil gjennomføre ekstremt kostnadskrevende reformer. Alle som jobber deltid i kommunen skal få tilbud om full stilling dersom de ønsker det. Samtidig vil Rødt innføre 6-timers arbeidsdag
med full lønnskompensasjon for alle kommunalt ansatte.

Rødt vil ha slutt på valgfrihet. Partiet vil at all konkurranseutsetting og privatisering av kommunale tjenester må stanses.

Rødt vil at arbeidsinnvandrere skal få tilbud om gratis norskopplæring. Dette vil kunne føre til at byen blir mer populær for utenlandsk arbeidskraft og ytterligere bidra til økt innvandring.

Rødt vil også ta i mot flere asylsøkere og kvoteflyktninger i Oslo, den byen i Norge som fra før har høyest andel innvandrere. Partiet vil samtidig at alle asylsøkere i Oslo skal få arbeidstillatelse.

I det siste årene har Oslo blitt en fjordby. Rødt er kritisk til privat områdeutbygging av den typen vi ser blant annet på Tjuvholmen,

Rødt er mot å etablere nye kjøpesentre med parkeringsplasser. Du skal altså ikke få handle med bilen din.

Rødt vil sanere villaområdene og bygge blokker. 29.000 småhus og eplehager kan bli borte.

Partiet vil også at ulven skal få herje fritt i Oslomarka. Dermed vil mange hundeeiere vegre seg for å la hunden løpe fritt utenom båndtvangperioden.

Rødt vil ha bilfri by innenfor ring 1.

Mer kan du lese og gjøre deg opp en mening om her.

 

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden