INNSIKT

Siden 1997 har World Congress of Families blitt en stor årlig samling. I 2019 åpnet Italias daværende visestatsminister Matteo Salvini åpnet en konferanse i Verona. Da konferansen ble arrangert i Budapest to år tidligere, ble den åpnet av statsminister Viktor Orban.

World Congress of Families – internasjonal kulturkamp med hjerte i Moskva

World Congress of Families skulle samle kristenkonservative fra hele verden til kamp mot «kjønnsideologi» og LHBT-rettigheter. Siden invasjonen av Ukraina, har det mer og mer blitt en arena der gamle og nye venner av Russland møtes, og for mulig russisk påvirkning.

Publisert Sist oppdatert

John Færseth er fast bidragsyter i Minerva og aktuell med boken «Fyrtårnet i øst - Putins Russland og vestlige ekstremister», som handler om fremveksten av prorussiske miljøer i Europa og USA.

Chisinau, september 2018. Det er strålende sensommervær når gjestene ankommer det sovjetklassiske republikkpalasset. De kommer i bil og til fots, og passerer en bevæpnet æresvakt på vei opp den røde løperen og inn i salen.

På scenen inne i salen danser en gruppe hvitkledde, unge mennesker i modifiserte folkedrakter en liten ballett. Som klimaks løftes et forvirret spedbarn, som også er kledd i hvitt med en rød narresmokk i munnen, opp og vises frem for salen. Gjestene inkluderer den russiske politikeren Jelena Mizulina, som har vært sentral i å få vedtatt lover mot «homoseksuell propaganda», overhodene for de ortodokse kirkene i Moldova og Montenegro, en offisiell representant for den russiske patriarken Kirill, og kristenkonservative fra Europa, USA og andre verdensdeler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS