Kjønnspolitisk kumbaya

Venstresiden har en lang vei å gå når det gjelder respekt for andres meninger. Det viser en ny rapport om kampen mot antifeminisme.

Publisert Sist oppdatert

Venstresiden har en lang vei å gå når det gjelder respekt for andres meninger. Det viser en ny rapport om kampen mot antifeminisme.

Vi kjenner ham, selv om vi ikke vil kjennes ved ham: Den mannlige nett-bøllen som fra et bombekrater av en ungkarsleilighet taster løs mot feminismen, og bruker opp sitt beskjedne ordforråd – hvorav de færreste ordene er å finne i riksmålsordboken – for å fortelle hva han mener om profilerte, kvinnelige medieaktører. I en tid da det viktigste klasseskillet i Norge ser ut til å følge gjerdet rundt Aschehoug-hagen, er det å fordømme menns netthat mot kvinner blitt en viktig identitetsmarkør for skravleklassen.

Hva er feminisme? Greit nok – de færreste vil vel stå opp for ytringsfriheten til ”debattanter” med samme sosiale ferdigheter som sjimpansen Julius på en dårlig dag. Nå har kampen mot antifeminismen imidlertid blitt løftet opp på regjeringsnivå, i form av rapporten ”Hvordan motarbeide antifeminisme og høyreekstremisme?” Det er Reform – ressurssenter for menn i samarbeid med blant annet Barne-, likestillings- og inkluderinsgdepartementet som har utarbeidet rapporten. Arbeidet bygger på noe som fremstilles som et ekspertseminar med deltakere fra hele Norden i fjor høst.  

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS