STENGER TIDLIGERE: Får Venstre det som de vil, må du være rask med å handle øl. (Foto: Pixabay)

Klimatiltak fra Venstre: Vil ha kortere salgstid for øl

Alkoholinntak kombineres ofte med aktiviteter som gir CO2-utslipp. Stengte ølhyller sparer miljøet, mener et flertall på Venstres landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Venstres landsmøte vedtok i dag, med knapp margin, å gå inn for å innskrenke salgstider for alkohol med en halv time, det vil si at ølsalget stenger 19:30 hverdager og 17:30 lørdager. Årsaken er en fersk studie som viser at menneskenes fotavtrykk på klimaet øker i alkoholpåvirket tilstand:

– Dette er fremtidens klimapolitikk, sa Trine Skei Grande fra talerstolen. – Hver av oss kan tilpasse oss og kjøpe like mye som før, men på makronivå vil salget gå noe ned. Det vil føre til mindre alkoholkonsum og mindre CO2-utslipp.

Splittet parti

Den amerikanske studien viser en viss korrelasjon mellom alkoholinntak og CO2-utslipp. Folk drikker gjerne i forbindelse med at de reiser, spiser rødt kjøtt og etter å ha drukket er det mange som tar drosje. Folk tar generelt ufornuftige valg i fylla, og noe av ufornuften rammer klimaet.

Men Venstre var delt i spørsmålet, og Minerva er kjent med at synet på kortere åpningstider for ølsalg er en del av den indre konflikten som kom til overflaten etter Abid Rajas utspill mot egen leder, om hennes ønske om å hive FrP ut av regjeringskontorene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS