Klimapolitikk er vanskelig

Aage Borchgrevink og Anne Karin Sæther leverte i sommer et urimelig og uredelig angrep på Minervas klimadekning. Det hevet kanskje temperaturen i norsk klimadebatt, men gjør lite for å hindre global oppvarming.

Publisert Sist oppdatert

Agenda brukte julivarmen til å fyre av en bredside mot høyresiden generelt, og Minerva og Civita spesielt, for å være klimasinker: Seniorrådgiver for Helsingforskomiteen Aage Borchegrevink og forfatter Anne Karin Sæther spør om høyresidens utfordring er at de må overvinne holdningene i Minerva og Civita.

Kristin Clemet har allerede svart på vegne av Civita, og påpekt at artikkelen fremstår som lite redelig i angrepene på tenketanken. Det er likevel verdt å svare på angrepene også på Minerva, fordi de illustrerer en gjennomgående mangel på forståelse for hva som rører seg på høyresiden som ikke bare gjelder Borchgrevink, Strøm og Agenda, men langt videre på venstresiden.

Grunnleggende handler det om alltid å ville se etter onde krefter bak politikerne – miljøer som kan påvirke og ødelegge. Men Minerva har selvsagt ingen slik makt over høyresiden. Hvis man skulle forutsette at våre artikler følges opp i regjeringskontorene, er påstanden nemlig absurd: Som Minervas sjefredaktør skrev jeg tidligere i år at klima bør være den neste store konservative saken. En tidligere kommentator i Minerva, Ragnhild Ulltveit-Moe, sluttet hos oss for å bli rådgiver for Høyres fraksjon i Stortingets Energi- og miljøkomité, etter å ha skrevet hos oss at Høyre må prioritere klima tydeligere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS