Mata Hareide?

KrFs leder har hatt faste møter både med regjeringspartiene og de rødgrønne. Det er grunn til å stille spørsmål om han har opptrådd som dobbeltagent.

Publisert Sist oppdatert

VG skriver 21. mars i år at Knut Arild Hareide har hatt faste lunsjmøter hver onsdag med de parlamentariske lederne i regjeringspartiene. Dette har pågått siden 2013. Samtidig kan VG-journalistene Marie Melgaard og Lars Joakim Skarvøy, i sin nye bok Alle skal ned på side 127, informere om at Hareide har hatt faste samtaler med de parlamentariske lederne i SP, Ap og SV for å diskutere mulig samarbeid.

I VG den 28.09 i år skrives det også utførlig om hyppig møtevirksomhet mellom Hareide og de rødgrønne, og at dette har tiltatt det siste året. Jeg tipper det er en parlamentarisk leder og to i regjeringspartiene som har en bismak i munnen av denne møtevirksomheten.

På de ukentlige møtene med regjeringspartiene har det blitt diskutert saker som kommer fra regjeringen, avklart samordning i Stortinget og komiteer og ikke minst, det har blitt drøftet og blitt enighet om strategi og taktikkeri i Stortinget for å håndtere opposisjonen. Mye intern informasjon har flytt fra regjeringspartiene til Hareide.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her