Komma i koma

For en nasjon som er dårligere enn sjimpanser til å sette kommaer, er kampen kanskje allerede tapt. Men har du ikke lyst til å vite hvor kommaene du elsker å hate, egentlig skulle stått?

Publisert Sist oppdatert

Hvis det er én ting jeg mener å ha lært om det norske folk etter mange år som redaktør, er det dette: Ingen nordmenn kan kommareglene.

La meg nyansere bildet litt. Det finnes profesjonelle korrekturlesere som kan dem. Som angelsakserne sier: Those who can't, do; those who can, leser korrektur. Det finnes visstnok også noen meget gamle mennesker, som vokste opp den gang vinteren var hvit og feil fortsatt ble merket med rødblyant i skolen, som kan dem. Og hvem vet, kanskje sender de fortsatt sine håndskrevne brev, med korrekt tegnsetting, til Aften Aften og spør om hvem som har ansvaret for lyspærene i gatelyktene øverst i Tåsenveien.

Men det norske folk, for ikke å snakke om den norske elite, og det er tross alt sistnevnte som oftest sender sine kommaer inn til avisredaksjonene, kan ikke kommareglene. I så henseende er det ingen forskjell på elite og folk, med det unntak at folket begår sine feil i CAPS LOCK.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her