KOMMENTAR

Kolstadgata på Tøyen i Oslo
Kolstadgata på Tøyen i Oslo

Vil du ha et sparetips: Ikke gi familien Jama penger!

Over en million kroner er samlet inn til familien Jama etter at de ble kastet ut av en kommunal bolig på Tøyen. De pengene burde de ikke ha fått.

Publisert Sist oppdatert

På lørdag eksploderte nyheten om at familien Jama på syv er blitt kastet av sin kommunale bolig på Tøyen av Boligbygg i Oslo kommune og Namsfogden.

Saken er slått opp stort – og temmelig ensidig – i Aftenposten, VG og TV2. Sammen med en følelsesladet Facebook-post fra nabo og forfatter Bjarte Breiteig – delt mer enn 4000 ganger – har oppslagene utløst et viralt engasjement i sosiale medier. Familiens støttespillere har på under et døgn lykkes med å samle inn over en million kroner i frivillige bidrag for motvirke den uretten man mener familien er utsatt for.

Det er en viss uenighet om hva var som var den utløsende årsaken til at familien er kastet ut. På Facebook har Christian Tybring-Gjedde publisert informasjon fra en anonymisert avsender som mener å vite at familiens økonomiske situasjon er langt bedre enn den er fremstilt som i mediene. Breiteig har gått i rette med Tybring-Gjeddes utspill og kommet med andre opplysninger om familien Jamas økonomiske situasjon. Selv vet jeg ikke hvem av Tybring-Gjeddes og Breiteig som har rett, men om vi legger Breiteigs forklaring – som er den som er best egnet til å skape sympati for familien Jama – til grunn, kan vi si følgende om saksgangen og den økonomiske situasjonen til familien:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her