DEBATT

Nok en gang har kronprinsparet utvist dårlig dømmekraft

Dersom Slottet tror at duck and cover-taktikken vil få spekulasjonene rundt Mette-Marits Epstein-kontakt til å forsvinne, tar de grundig feil. Det gjør dem bare verre.

Publisert Sist oppdatert

Vår fremtidige dronning har altså ved flere anledninger møtt en mann dømt for menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige. Etter at han ble dømt. Og hun er ikke alene. Flere av verdens mektigste mennesker har hatt med Jeffrey Epstein å gjøre. En etter en har det blitt avslørt, og folkene hengt ut til tørk i media. Det mest kjente eksempelet er ydmykede prins Andrew som har blitt strippet for alle kongelige oppdrag, apanasje og til og med bursdagsfeiring. Organisasjoner har kastet ham som beskytter. Man synes ikke det er greit å omgås pedofile overgripere, selv om de er milliardærer, altså. Eller?

En del av skandalen som nå skyller over verdens rike og berømte er at mannen faktisk kunne holde på med menneskehandel og overgrep så lenge. Da han til slutt ble dømt, var det til latterlig lav straff. Vel ute av fengselet fortsatte han å pleie sine betraktelige kontakter og sosiale liv. Sammen med blant annet vår kronprinsesse.

Saken stinker av det som må være rent idioti. En ting er at ingen i det offisielle og uoffisielle apparatet rundt Kronprinsesse Mette-Marit visste om Epsteins rulleblad, gitt alvoret. Dette er ikke som å snike på bussen, eller skatten for den saks skyld. Det virker nesten for godt til å være sant at ingen har visst, men siden alternativet er enda mer hinsides må forklaringen nesten være sann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS