Små endringer i innspurten

Kongressvalget: Dersom meningsmålingene ikke har bommet systematisk, ligger det an til at demokratene tar Huset. I Senatet må demokratene vinne en rekke jevne stater for å ta tilbake flertallet.  

Publisert Sist oppdatert

For nøyaktig en måned siden skrev jeg en lang analyse av de viktigste drivkreftene foran dagens mellomvalg i USA. Siden den gang har temmelig lite forandret seg, så jeg viser fremdeles til denne.

Da var spådommen at demokratene ville ta Huset, men republikanerne holde Senatet. Slik er det fremdeles, men i Nate Silvers modeller har sjansene for dette utfallet økt.

For en måned siden var det 75 prosent sjanse til at demokratene tar Huset, med 228 seter som det mest sannsynlige utfallet (det trengs 218 for flertall). I dag er sjansene høyere enn gang, 88 prosent  og 234 seter. Hos bettingmarkedet Betfair var demokratenes sjanser 73 prosent i morges, hos PredictIt 69 prosent. De som setter egne penger på valgutfallet er altså ikke så sikre som Silver (og alle andre modeller jeg har sett), men begge steder er det klar endring til fordel for demokratene det siste døgnet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS