NYHET

Tyskerne har strengere koronatiltak enn Norge. Erle Marie Sørheim forteller at mange berlinere nå gleder seg til tiltakene nå skal lettes opp litt.

Slik er koronahverdagen for nordmenn i utlandet

I USAs nye smittesentrum Boston tar lokalsamfunnet ansvar. I Berlin drømmer de om en utepils i juni, mens i Israel har krisen fått store politiske konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

Flere land, som Norge, varsler nå en gradvis gjenåpning av samfunnet de neste ukene. Danmark, Tsjekkia, Østerrike og Tyskland er blant dem. Mange innbyggere som har levd isolert håper nå at det blir mulig å bevege seg fra det som mange steder har vært full lockdown, til en grad av normalitet.

Samtidig er det fremdeles mye vi ikke vet om koronaviruset. Noen land står fortsatt midt i en krise i helsesystemet som ikke ser ut til å ta noen ende. Og flere steder har situasjonen fått store politiske og økonomiske konsekvenser.

Minerva har snakket med nordmenn om hvordan det er å oppleve koronakrisen utenfor Norges grenser. Hvordan er opplevelsen av å være i full lockdown? Hva har konsekvensene av tiltakene vært så langt? Og hvordan er stemningen knyttet til det å skulle åpne samfunnet igjen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS