KOMMENTAR

Pixabay
Pixabay

Kulturlivet vil overleve

Selv om situasjonen er alvorlig, kan norsk kulturliv komme styrket ut av koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Det er blodig alvor for norsk kulturliv. Det skriver kulturredaktør Cecilie Asker i dagens Aftenposten. Fra Norge gikk i korona-lockdown torsdag og frem til regjeringens krisepakke ble vedtatt i går, er vi blitt minnet om hvor sårbart kulturlivet er:

Det består av frilansere og selvstendig næringsdrivende, mennesker som er villige til å ta risiko i hverdagen og leve på lav inntekt. Hvis restriksjonene varer så lenge som vi frykter, kan festivalsommeren ryke. Og som Asker skriver, er festivalsommeren det samme for norsk musikkbransje som julehandelen er for handelsstanden.

Men så skjer det ting i den digitale verdenen, vår nye, viktigste tumleplass. Søndag gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før: Jeg åpner laptopen for å gå på konsert. De to jazzmusikerne Lyder Røed og Torstein Slåen spiller vanligvis i badstuen på SALT på Langkaia i Oslo. Nå har de flyttet inn i den idealistiske musikerbrakken som har inntatt Facebook: Brakkesyke 2020, der musikere presenterer vårens konserter som nå er blitt avlyst – for publikum hjemme i stua.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her