NYHET

Finansminister Sanner vil hjelpe bedrifter som er rammet av regjeringens koronatiltak med å dekke deler av deres faste kostnader.
Finansminister Sanner vil hjelpe bedrifter som er rammet av regjeringens koronatiltak med å dekke deler av deres faste kostnader.

Regjeringen vil være med på å dekke faste kostnader

Ordningen skal omfatte bedrifter som opplevd «betydelig nedgang» i omsetning som følge av tiltakene rettet mot koronaepidemien.

Publisert Sist oppdatert

I en pressekonferanse i dag meddeler regjeringen at de vil opprette en midlertidig ordning som skal være med å «dekke faste kostnader for å redde arbeidsplasser». Ordningen skal innbefatte bedrifter som har hatt «betydelig nedgang» i omsetning som følge av regjeringens politiske tiltak i møte med koronaepidemien.

– Det er tusenvis av norske bedrifter som nå opplever at inntektene faller brått, men som likevel har husleie, forsikringer og andre utgifter som ikke forsvinner selv om de reduserer driften og permitterer ansatte. Når staten dekker deler av disse kostnadene, øker vi sjansen for at bedriftene holder seg flytende og raskere kan bidra til å skape verdier og arbeidsplasser når krisen er over, sier finansminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen legger opp til at ordningen vil ha et omfang på mellom ti og 20 milliarder kroner per måned, avhengig av hvor mange bedrifter som kommer til å benytte seg av den.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her