KOMMENTAR

Det var riktig å stenge skolene

En svensk ekspert hevder norske myndigheter gikk mot faglige råd da de forrige uke stengte skolene. Han forstår hverken fag eller politikk.

Publisert Sist oppdatert

Var det riktig å stenge skoler og barnehager? Er det et effektivt tiltak? Er det et forholdsmessig tiltak som er verdt prisen?

Mange har stilt seg disse spørsmålene den siste uken. Ikke minst vi som har barn i barnehage og skole, ser kostnaden – både for barna og for økonomien. De vil bli enorme. Og det er nesten åpenbart at det ikke er mulig å gi et sikkert positivt svar på de to siste av de tre spørsmålene.

I nyhetssendingen Aktuelt i går kveld gikk den svenske smitteverneksperten Johan Giesecke, som er sjefsepidemiolog i det europeiske smittevernkontoret, knallhardt ut mot norske myndigheter. Han mener de gikk mot rådet fra sitt ekspertorgan, Folkehelseinstituttet (FHI) da de vedtok å stenge skoler og barnehager. At man har gått mot faglige råd, mener Giesecke viser at det er snakk om «politiske beslutninger». «Det er aldri fornuftig,» sa Giesecke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her