KOMMENTAR

Koronapass er en for inngripende løsning

Hvis folk som er skeptiske til vaksinen opplever seg tvunget til å ta den, vil det trolig øke skepsisen til helsemyndighetene. Det er vi neppe tjent med.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke annonserte helseminister Ingvild Kjerkol at Regjeringen vil tillate kommunene gjennom lokal forskrift å nekte uvaksinerte tilgang til sosiale arenaer og arrangementer gjennom bruk av koronapass.

Tromsø kommune har allerede varslet at de ønsker å ta i bruk løsningen for å begrense epidemien i byen: «Vi ønsker å bruke det på kulturarrangement, konserter, konferanser, i julebordsesongen og i utelivsbransjen generelt», uttalte ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til VG i forrige uke.

Koronapass er et populært smitteverntiltak hos mange. Blant annet har NHO Reiseliv omfavnet løsningen, fordi de anser dette tiltaket som mindre inngripende for næringslivet enn andre potensielle eller allerede innførte smitteverntiltak lokalt. Denne tilnærmingen er forståelig. Siden de aller fleste i dag er vaksinerte, vil diskriminering av de uvaksinerte i liten grad ramme bedriftenes omsetning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS