KOMMENTAR

Døden i New York

Om morgenen 12. mars stod både Norge og New York uten registrerte koronadødsfall. Syv uker senere har viruset krevet 12 000 newyorkeres liv. Hva skjedde?

Publisert Sist oppdatert

Om kvelden søndag 1. mars ble det første tilfellet av koronaviruset bekreftet i New York City. Den 39 år gamle kvinnen var nylig kommet tilbake fra Iran, som på det tidspunktet var et av landene som var hardest rammet av pandemien.

Ordføreren i New York City, Bill de Blasio, virket ikke overrasket, men heller ikke altfor bekymret, da han samme kveld tvitret om dette første tilfellet fra sin offisielle twitter-konto. Han hadde dessuten andre bekymringer: Den demokratiske primærvalgkampen. Før han gikk og la seg den søndagen, brukte han sin private twitter-konto til å sende ut en tweet til om koronasituasjonen – denne gang i form av et angrep på Mike Bloomberg, som ennå kjempet om nominasjonen mot de Blasios favoritt: Bernie Sanders. Bloomberg, mente de Blasio, hadde nemlig ikke forberedt byen på mulige katastrofer. I motsetning, altså, til ham selv.

Tidlig neste morgen beskrev guvernøren i delstaten, Andrew Cuomo, kvinnen som et «unikt tilfelle». Han la til at hun som helsearbeider var trent i å ta forholdsregler og at hun ikke hadde tatt offentlig transport. Senere på dagen erkjente Cuomo at han forventet at koronaviruset etter hvert ville spre seg også i New York, men la til: «Det er ingen grunn til bekymring.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS