NYHET

Nytt studie peker i retning av langvarig immunitet mot koronaviruset

Til tross for at mange opplever å bli smittet med koronaviruset for annen gang, tyder ny forskning på at de fleste får en mer langvarig immunitet.

Publisert Sist oppdatert

Hvor lang immunitet personer som har gjennomgått infeksjon med SARS-CoV-2 viruset eller har fått immunitet etter vaksine er av avgjørende betydning for når det vil være mulig å stanse koronapandemien.

Det har av flere vært fryktet at immuniteten etter gjennomgått infeksjon vil være kortvarig. Dette er særlig begrunnet i at det allerede er oppdaget mange tilfeller der personer som har gjennomgått et sykdomsforløp med SARS-CoV-2 viruset har blitt smittet på nytt, og at immuniteten etter infeksjon med andre koronavirus sjeldent er langvarig.

Men i en ny forskningsartikkel publisert i Science kommer amerikanske forskere med en god nyhet. De har analysert prøver fra 188 personer i USA som tidligere har fått påvist Covid-19. Hver person ga minst en blodprøve mellom seks dager og åtte måneder etter de første symptomene, og 43 av prøvene ble tatt etter seks måneder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her