NYHET

Nederland: 4 prosent av sykehusansatte allerede smittet med koronavirus

I perioden 6.-8. mars har Nederland testet over 1000 tilfeldige sykehusansatte. Funnet er at fire prosent av dem allerede har koronavirus.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse publisert på hjemmesiden til det nederlandske folkehelseinstituttet viser at koronasviruset allerede har fått festet seg blant landets sykehusansatte.

I perioden 6. til 8. mars har instituttet testet 1000 tilfeldige ansatte på sykehus i Brabant for viruset.

Resultatet er at 3,9 prosent av dem testet positivt for viruset, med variasjoner fra sykehus til sykehus på mellom 0 og 10 prosent.

Som en del av undersøkelsen har instituttet også testet 200 pasienter, blant disse testet 9 prosent positivt for korona, men i denne gruppen var det flere av de testede som allerede hadde symptomer.

På egen nettside opplyser det nederlandske folkehelseinstituttet at resultatene må tolkes med forbehold. Dette kan bety at det er flere smittede i Brabant provinsen enn ellers i landet, men det kan også tolkes dit hen at helsepersonellet er mer utsatt for smitte enn andre.

Så langt har Nederland 382 påviste tilfeller av koronasmitte i hele landet, der fire av tilfellene har endt med dødsfall.