NYHET

Militærenheten Rusitsj skal befinne seg i Ukraina, hvor de kjemper på vegne av den russiske invasjonsstyrken. Rusitsj skal for tiden være ledet av norsk-russiske nynazisten Yan Petrovskiy.

Norsk-russisk nynazist slåss i Ukraina

Den norsk-russiske nynazisten Yan Petrovskiy skal befinne seg i Ukraina, der han deltar i den russiske invasjonen. Tidligere har han slåss for opprørsrepublikken Luhansk, og patruljert i Tønsberg sammen med Odins Soldater

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en post på kommunikasjonsappen Telegram befinner den norsk-russiske nynazisten Yan Petrovskiy seg i Ukraina. Petrovskiy skal ha overtatt kommandoen over militærenheten Rusitsj etter at kommandanten Andrej Miltsjakov ble såret og havnet på sykehus.

Posten er fra 6. april, og ligger i en russiskspråklig propagandakanal. I posten ber Rusitsj om penger til utstyr og transport, og til medisinsk behandling for «brødrene». Det er vedlagt kortnummer for dem som vil donere. Det er også mulig å donere med bitcoin.

Rusitsj skal ha «deltatt i fiendtligheter på territoriet til det tidligere Ukraina siden starten på spesialoperasjonen ble annonsert». Fordi Miltsjakov er såret, er den nå under kommando av

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS