SPALTIST

Populist uten land

Er det rom for Nigel Farage i den amerikanske kulturkrigen?

Publisert

Tidligere i år skrev jeg om hvordan brexit-generalen Nigel Farage trolig ville fortsette å spille en rolle i britisk politikk, også etter fullendt uttreden fra EU. Det ser ikke ut som jeg fikk rett om den britiske delen av spådommen, men det er fortsatt liv i Farage. Etter å etter kort tid ha gitt seg som partileder i Reform Party, har han nå sett seg om etter en mulighet for å spinne videre på sitt vennskap med Donald Trump.

Farage har tidligere deltatt på MAGA-rallies, og det var nettopp noe slikt han har villet gjenskape med en America’s Coeback Tour 2021, viet til et anti-Biden-budskap. I denne omgang skal Farage besøke store deler av USA i løpet av mai, i samarbeid med FreedomWorks. Tanken later til å være å etablere varemerket Farage enda bedre over Atlanteren.

Dersom den blir vellykket, blir det motstykket til utvandringen til landsmannen Prins Harry. Knapt noen fra det britiske kongehuset har klart å irritere flere konservative amerikanere siden George III økte tollen på te. Harrys famøse Oprah-intervju og, helt nylig, kritikk av det første grunnlovstillegget som blant annet garanterer ytringsfrihet i landet, har satt sinnene i kok på den anti-woke delen av høyresiden. Farages turné skal talende nok forsøke å gjøre motsatt, og nettopp vekke ytringsfriheten til liv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS