NYHET

Professor Mary Beard er klassisist og kjent for sin formidling av faget, samt evne til å skape interesse for antikken i et bredt lag av den britiske befolkning.

May-regjeringen stoppet British Museum fra å utnevne beskytter

Ifølge kilder i Whitehall var Mary Beards EU-vennlige holdninger grunnen til at regjeringen satte foten ned.

Publisert Sist oppdatert

British Museum i London oppnevnte denne uken Mary Beard, som er professor ved University of Cambridge og kjent klassisist, til sin offisielle beskytter.

I seg selv er det ikke overraskende: Beard er kjent for nettopp sin formidling av faget og evnen til å skape interesse for antikken i et bredere lag av befolkningen.

Men oppnevnelsen har en forhistorie. Tidligere denne måneden ble det nemlig kjent at British Museum forsøkte å oppnevne Beard allerede i fjor. Prosessen fungerer nemlig slik at den britiske regjeringen skal godkjenne museets beskyttere. Tradisjonelt har vært en formalitet, som har fungert slik at museets styre har meldt inn sine forslag, mens regjeringen, etter prinsippet om armlengdes avstand, har godkjent forslagene. Slik gikk det ikke da styret meldte inn Mary Beard i fjor. Ifølge The Guardian og The Observers kilder i Whitehall ble oppnevnelsen stoppet av det som da var Theresa Mays regjering fordi de mislikte Beards pro-europeiske holdninger, som hun hyppig har delt via sosiale medier. Det er første gang på mange år at regjeringen har avvist et av museets egne forslag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS