Legg ned kulturdepartementet

At jeg som skattebetaler skal finansiere andre menneskers kulturelle interesser og behov, er urimelig.

Publisert

Kultur er viktig for oss nordmenn, enten det er rockekonserter eller opera, kirker eller moskeer, malerier eller teater. Hvert enkelt menneske har ulike interesser, også når det kommer til kultur.

Men dessverre har vi en kulturpolitikk som veier diverse typer kultur opp mot hverandre. Deretter tildeles forskjellige mengder subsidier til ulike typer kultur. Det burde være en selvfølge at skattebetalerne skal ha makten over hvilke kulturelle formål deres egne penger skal gå til.

Ungdom interesserer seg i stor grad for konserter og festivaler. De strømmer til Findings Festival hvert år, uten at arrangementet er subsidiert med en eneste skattekrone. Dersom man skulle ta turen til operaen derimot, så tar skattebetalerne 75 prosent av regningen din. Du betaler kun en egenandel på 25 prosent. Til tross for at hele 62 prosent av befolkningen deltar på minst én konsert i året, i motsetning til 8 prosent som deltar på minst én opera-forestilling i året, velger kulturdepartementet å veie opp opera som viktigere kultur enn konserter. Dette til tross for den labre interessen for opera blant folket.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her