NYHET

– Sivilsamfunnet må gjenoppbygges

Tim Carney mener at mye av det som plager USA, og som ga landet president Trump, skyldes at de lokale fellesskapene har forvitret. Ingenting kan erstatte den rollen som kirker og religiøse forsamlinger spiller.

Publisert

Tim Carney jobber for den moderate konservative tankesmien American Enterprise Institute, og spaltist i den konservative avisen Washington Examiner. I 2019 utga han boken Alienated America. Why Some Places Thrive While Others Collapse. Som undertittelen viser er hans fremste forklaring på mange av USAs plager, og grunn til at mange omfavnet Trump i 2016, en forvitring av sivilsamfunnet mange steder i USA.

Carney er konservativ katolikk og far til seks barn (and counting), noe som er medvirkende til at hans kone er hjemmeværende. Han har tidligere skrevet mest om økonomisk politikk, blant annet en kritisk bok om Obama, og en annen med den beskrivende tittelen The Big Ripoff: How Big Business and Big Government Steal Your Money. Carney er partiløs, men registrerte seg som republikaner i 2016 for å stemme imot Trump i primærvalget.

JAS: I Alienated America refererer du til 1950-tallet som en gullalder, i hvert fall for hvite menn med lav utdanning. Undersøkelser viser at mange Trump-velgere lengter tilbake til denne epoken. Hvor mye av dette handler om kulturelle spørsmål, holdninger og verdier, og hvor mye handler om økonomien – verdier eller dollar?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS