Kulturmakkverk

Aftenposten skriver at kommunene bruker mindre til kultur. Men journalisten har lest statistikken feil. Bevilgningene øker betydelig. OPPDATERT: Aftenpostens korrigering oppklarer ikke.

Publisert   Sist oppdatert

Aftenposten skriver at kommunene bruker mindre til kultur. Men journalisten har lest statistikken feil. Bevilgningene øker kraftig. OPPDATERT: Aftenpostens korrigering oppklarer ikke.

Over to sider slår Aftenpostens Veslemøy Hedvik Østrem i dag fast at det er ”lite rom for spenstige kulturløft i kommunene”.

I tekst og grafikk vises det til at kommunene brukte 8,5 milliarder kroner på kulturformål i 2010, mot 8,4 milliarder i 2006, noe som tilsvarte 9,2 milliarder 2010-kroner. Men det journalisten ikke har fått med seg, er at tallene for 2006 inkluderer kirke og religiøse formål, som nå er tatt ut av Kulturstatistikken for 2010. Sammenligner vi samme sektorer, har driftsutgiftene til kulturformål i kommunene økt fra 6,3 milliarder i 2006 til 8,5 milliarder, en realvekst på omkring 23 25 prosent, og videre til drøye 8,9 milliarder i fjor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her