KULTUR:

"Flexible Schedule" av Maren Dagny Juell på Atelier Nord. Foto: Aleksander Johan Andreassen
"Flexible Schedule" av Maren Dagny Juell på Atelier Nord. Foto: Aleksander Johan Andreassen

Millenniumsgenerasjonens baksider

Fleksibel jobbhverdag og et lysfylt rom er alt vi trenger. Eller?

Publisert   Sist oppdatert

Maren Dagny Juells VR-installasjon Flexible Schedule krever reservasjon på forhånd og er vanskeligere å oppsøke enn et av byens stadig mer populære coworking spaces.

Sist ut til å etablere seg i Norge er WeWork, et av verdens mest kjente og høyest verdsatte blant private utleiere av kontorfellesskap. En del av selskapets ideologi er at lokalene man utfører et arbeid fra, er med på å avgjøre hvor langt virksomheten vil nå. Men hvor viktig er rom for evnen til å skape, yte, maksimalisere, generere og profittere?

I Atelier Nords luftige kontorlokaler to etasjer over galleriet på Olaf Ryes plass er det perfekte scenario for Juells installasjon. Her er det høyt under taket og vakre vinduer. Lokalene er også de Juell har basert kontoret i sin virtuelle virkelighet på, noe som bidrar til opplevelsens troverdighet. I et hjørne av det fysiske lokalet finner vi installasjonen som i virkeligheten utgjøres av en rekke taktile skulpturer. Sterile som de er, har de kun funksjon som en ekstra sanseopplevelse i den virtuelle versjonen av kontoret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her