NYHET

FLERE STORE, FÆRRE SMÅ? Kjell Gievær, direktør i Petro Arctic, sier en fjerning av leterefusjoner kan gi føre til en økt konsolidering. Oljesektoren består av mange store aktører, og fjerningen kan gjøre det vanskelig for mindre leteaktører å klare seg.

– Må ikke bli en signaleffekt om starten på slutten

- Uten leting utvikler du ikke olje- og gassnæringen videre. Da blir det en floskel å kalle det for utvikling og ikke avvikling, sier direktør Kjell Gievær i Petro Arctic.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har fra neste år varslet endringer i måten oljesektoren skattlegges. De har også varslet en fjerning av leterefusjonsordningen. Minerva har snakket med flere av de største aktørene på norsk sokkel for å høre hva dette i praksis kan bety for sektoren. Det overordnede inntrykket er at det kom brått på næringen. Det er også tidlig å si hva konsekvensene kan bli. Konsekvensene vil derimot ramme ulike aktører ulikt, og hardest kan den se ut til å ramme de små.

Kjell Gievær, direktør i Petro Arctic sier en avvikling av ordningen kan føre til en ytterligere konsolidering av selskapene, eventuelt at letingen flyttes til andre deler av verden. Petro Arctic er leverandørnettverket for petroleumsvirksomheten i nord.

Kan gi konsolidering

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS