Lettvint fra Snoen

Den dagen en av landets mest markante muslimfiendtlige organisasjoner fremmer en serie med ekstreme forslag, går Jan Arild Snoen inn for at en organisasjon som jobber mot fordommer og fremmedfiendtlighet bør svekkes.

Publisert

Det er et paradoksalt budskap: Den dagen en av landets mest markante muslimfiendtlige organisasjoner fremmer en serie med ekstreme forslag, går Jan Arild Snoen inn for at en organisasjon som jobber mot fordommer og fremmedfiendtlighet bør svekkes.

18. februar tok Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) steget over i det autoritære i et langt intervju i Aftenposten, med en serie illiberale og dels antidemokratiske forslag. Samme dag mener Jan Arild Snoen i en artikkel hos Minerva at ikke bare HRS, men også deres "motstykke" i Antirasistisk Senter, bør miste statsstøtten. Det er paradoksalt også med tanke på at det ensidige og ofte skandaliserende budskapet til Human Rights Service er noe av det vi ofte har gått ut mot.

Mens Storhaug nå tar til orde for å forby moskeer, sensurere Koranen og sette opp piggtråd og utplassere soldater for å vokte kontinentet mot muslimer, har vi normalt ikke tatt til orde engang for å forby høyreekstreme organisasjoner. Vår primære tilnærming er å analysere og kritisere, som en del av et liberalt og demokratisk sivilsamfunn, ikke å forby eller sensurere. I høyden kan vi finne på å protestere. Ja, vi er et motstykke, men i en nokså mye mer moderat forstand. Man kan kanskje kalle oss en form for menneskerettstjeneste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her