KOMMENTAR

Det er vanskelig å si om Lincoln Project bidro til Trumps nederlag, men det gjorde i det minste eierne, som Steve Schmidt, rikere.

Lincoln Project appellerte mest til menigheten

En undersøkelse av effekten av valgkampvideoene til anti-Trump-gruppen viser at jo mer de slo an på Twitter, desto mindre fikk de velgere til å skifte mening.

Publisert

Lincoln Project er en gruppe republikanere, eller tidligere republikanere, som i valgkampen gjorde seg bemerket med en serie korte videoer som gikk til knallharde angrep på Trump. Sentrale folk fra John McCains, Mitt Romneys og George W. Bushs kampanje-organisasjoner sto bak prosjektet, som etter hvert ble en pengemaskin, med enorme innsamlede midler, hovedsakelig fra demokratiske donorer.

Et skadelig prosjekt

Selv om noen av videoene var slående og treffende, og selv om jeg setter pris på at noen republikanerne tok til motmæle mot Trump, anser jeg prosjektet som sådan som skadelig. Det er to grunner til det: For det første fordi flere av videoene og øvrig kommunikasjon var så skrikende i sine personangrep at de bidrar til problemet – en hyperpolarisering av amerikansk opinion. De bruker Trumps metoder og språkbruk mot Trump.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS