Lite mangfold, lite dybde

4 TIPS TIL DAX 18: Den typiske debattanten i NRKs Dagsnytt 18 er en mannlig politiker. Han er over 40 år, bosatt i Oslo og har norsk bakgrunn. Det holder ikke. Oppdatert.

Publisert Sist oppdatert

4 TIPS TIL DAX 18: Den typiske debattanten i NRKs Dagsnytt 18 er en mannlig politiker. Han er over 40 år, bosatt i Oslo og har norsk bakgrunn. Det holder ikke.

Etter at det ble kjent at NRKs debattprogram Aktuelt skal nedlegges, har det gått en debatt om hvem NRK bør nå frem til med debattene sine. Begrunnelsen for å legge ned Aktuelt virker veldig god: Det er stort sett gamlinger som har fulgt Aktuelt, Debatten og Dagsnytt 18. Gjennomsnittsseeren på de tre programmene er over 62 år. Det trengs fornyelse.

Selv har jeg lenge stusset over NRKs Dagsnytt 18. Programmet er passe interessant, ganske aktuelt og har relativt spennende deltakere, men i sum blir det ganske kjedelig. Seertallene viser faktisk at nesten 70 prosent av seerne er over 65 år, mens bare knappe fem prosent er under 40 år (de som følger programmet på radio, er yngre*). Det trenger ikke være et mål å nå fram til utrolig mange unge, men kan det tenkes at sammensetningen av seergruppen er et uttrykk for at programmet har noen svakheter?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS