Litt intellektuelt, liksom

I en hel uke har jeg lyttet til hvert minutt av Salongen på NRK P2. Jeg har lyttet i håp om å bli opplyst, underholdt og rørt. Det har ikke skjedd.

Publisert   Sist oppdatert

I en hel uke har jeg lyttet til hvert minutt av Salongen på NRK P2. Jeg har lyttet i håp om å bli opplyst, underholdt og rørt. Det har ikke skjedd. NRK bør ta grep og bruke denne timen til noe med mer substans.

De siste årene har NRK gjort en rekke endringer i radiotilbudet for å holde på lytterne. Det ser særlig ut til at det er de trofaste P3-lytterne i 30-årene som skal få sitt. Minerva anmeldte P13 da kanalen debuterte på DAB i fjor. I februar la NRK ned den daglige kulturnyttsendingen på ettermiddagen og erstattet den med det mer lettbente programmet «Salongen».

Da Salongen ble etablert, uttalte programleder Nina Stensrud Martin at programmet skulle være et «ærlig, upolert og manusløst vorspiel» før Dagsnytt18. I etableringsfasen hadde programmet også en video-podcast der hunden Patti filmet programmet fra hundehøyde. Etter den bokstavelig talt litt famlende starten har programmet nå satt seg, med snart to avsluttede sesonger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her