NYHET

Eirik Børve Monsen er Konserndirektør økonomi og finans i Lyse. For fem år siden besluttet selskapet å gå vekk fra strategien med finansiell sikring av strømssalget

Lyse mot strømmen

Mens flere andre kraftprodusenter har hatt negative kvartal og halvårsresultat. Har Lyse levert et positivt resultat på 1,5 milliarder kroner etter skatt.

Publisert

Dagens høye strømpriser har ført til at flere norske kraftprodusenter har tapt store beløp på sine sikringskontrakter. Da kraftprisene begynte å stige i fjor måtte Statkraft realisere et tap på 10 milliarder kroner. I tillegg ligger den kommunale kraft giganten Eviny så langt an til å miste 4 milliarder kroner på sine sikringsposisjoner, og tapet har utløst en disputt mellom eierkommunene og selskapet om hvorvidt strategien er hensiktsmessig.

Men blant de store norske kraftselskapene finnes det også selskaper som har forlatt strategien med å sikre kraftinntektene sine finansielt. Og i år ligger an til å mer enn doble sine inntekter. Blant disse selskapene finner vi Lyse, som årlig produserer mellom 9-10 TWh med strøm fra sine kraftverk i Stavangerregionen. Mens flere andre kraftprodusenter har hatt negative kvartal og halvårsresultat. Har Lyse levert et positivt resultat på 1,5 milliarder kroner etter skatt.

– Det er to grunner til at vi besluttet å ha mindre sikring, forklarer konserndirektør for Økonomi og finans i Lyse, Eirik Børve Monsen, til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS