Matproduksjonen synker ikke

Klimaendringer vil føre til at matproduksjonen går ned, melder Dagsrevyen. Nei, ikke i absolutt forstand, men høyst sannsynlig vil økningen bli mindre enn uten varmere klima. OPPDATERT: Nesten alle gjentar denne feilen.

Publisert Sist oppdatert

Klimaendringer vil føre til at matproduksjonen går ned, melder Dagsrevyen. Nei, ikke i absolutt forstand, men høyst sannsynlig vil økningen bli mindre enn uten varmere klima.

NRK Dagsrevyen har i kveld viet klimaets innvirkning på matproduksjonen særlig oppmerksomhet. Det er naturlig, siden den rykende ferske rapporten fra FNs klimapanel viser at det nettopp på dette området ser dårligere ut nå enn da den forrige IPCC-rapporten kom i 2007. (Jeg har skrevet langt om rapporten tidligere i dag).

Imidlertid var Dagsrevyens fremstilling av dette i dag egnet til å misforstå, nemlig dit hen at klimaendringene fører til et absolutt fall i matproduksjonen. Dette er ikke riktig. Det IPCC sier er at økningen i matproduksjonen bli mindre enn den ellers ville vært, altså et relativt fall.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her