SPALTIST

Mye av fordømmelsen rundt utnevnelsen av Kristoffer Thoner som ny statssekretær ved Statsministerens kontor etter å ha jobbet i McKinsey & Company baserer seg på potensielle habilitetskonflikter og hemmelige kundelister. Det som plager meg , er McKinseys rolle i den amerikanske opioidepidemien, skriver Asle Toje.

Problemet med å rekruttere fra McKinsey er først og fremst moralsk

Det må være lov å spørre om mennesker som velger å arbeide for et selskap som så villig profitterer på død og lidelse, bør arbeide ved Statsministerens kontor.

Publisert

Kristoffer Thoners utnevnelse som ny statssekretær ved Statsministerens kontor i begynnelsen av desember er blitt møtt med fordømmelse. Mye fokus har vært på mulige habilitetskonflikter og hemmelige kundelister.

Dette er naturligvis relevante innvendinger, men habilitet vil være opp til Thoners egen moral – som er viktig i et høytillitsamfunn. Og dette er også mitt anliggende: Jeg er usikker på om det er moralsk akseptabelt å ha noe med McKinsey & Company å gjøre.

Det som plager meg, er McKinseys rolle i opioidepidemien som har tatt livet av titusener av amerikanere. Den eneste parallellen jeg kan komme på er I.G. Farben og produksjonen av Zyklon B. Historien er ikke ny, men jeg ble nylig klar over den.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS