Mediekritikk

Mediekritikk på direkten

Nei, Annette Groth, Hillary Clinton leder ikke over John McCain. I løpet av vinteren har jeg flere ganger hatt gleden av å delta i innslag på NRK Radio om amerikansk politikk sammen med USA-korrespondent Annette Groth. Inntil i dag har jeg ikke hatt noe å innvende på hennes oppsummeringer,…

Nei, Annette Groth, Hillary Clinton leder ikke over John McCain.

I løpet av vinteren har jeg flere ganger hatt gleden av å delta i innslag på NRK Radio om amerikansk politikk sammen med USA-korrespondent Annette Groth. Inntil i dag har jeg ikke hatt noe å innvende på hennes oppsummeringer, som har vært saklige og balanserte. I dagens innslag på Dagsnytt 18 oppsto imidlertid et problem.
 
I mange av mine medieopptredender i forbindelse med primærvalgene har jeg gjort et betydelig poeng av at John McCain er den eneste republikaneren som ifølge meningsmålingene kan slå demokratene. Da Groth mot slutten av programmet formidlet at Clinton ledet over samme McCain på meningsmålingene, hadde jeg derfor valget mellom å la denne feilen passere eller opptre en smule ubehøvlet.
 
Siden programmet gikk mot slutten, og jeg antok at jeg ikke fikk anledning til å rette opp denne åpenbare feilen, tok jeg meg den frihet å avbryte henne for å fortelle at hun tok feil. Groth sto på sitt, og viste til at jeg måtte ha sett på noen andre målinger. Det er imidlertid Groth som er kommet i skade for å være ytterst selektiv i sitt utvalg.
 
Jeg tillater meg derfor å gjenta rådet som lesere av Minerva er kjent med, nemlig at den greieste oversikten over amerikanske meningsmålinger finnes på nettstedet RealClearPolitics.
 
Som det fremgår her har Hillary Clinton ledet over McCain på en eneste av de åtte målingene som er tatt opp etter midten av november, og det var med skarve 2 prosent i en CNN-måling offentliggjort på lørdag. Den aller ferskeste målingen (Hotline), offentliggjort etter at jeg gikk i studio, gir McCain en ledelse på 4 prosent. I går kom Gallups måling som ga 3 prosent ledelse, og søndag en sjokkmåling som viste McCain 11 prosent foran.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden