KOMMENTAR

Hos P3 trengs det tydeligvis fire motstandere for å skape balanse når Peter Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre, uttaler seg.
Hos P3 trengs det tydeligvis fire motstandere for å skape balanse når Peter Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre, uttaler seg.

Nyanser og balanse på P3-vis

NRK P3 syntes at det ble for unyansert at både en tilhenger og en motstander av samtykkeloven kom til orde. For å gjenopprette balansen laget de en ny video med tre tilhengere.

Publisert Sist oppdatert

NRK P3 publiserte den 16. november en fire minutters videosnutt på sine Facebooksider, der hensikten var å forklare uenigheten om vi trenger en lov som sier at all sex uten samtykke er voldtekt eller ikke.

Reporter Maud Lervik forklarer problemstillingen, hva dagens lov sier og at Sverige og Danmark er i ferd med å få slike lover. Og så slipper de to sidene til med hvert sitt partsinnlegg. Her snakker Håvard Søndenå, som er leder i Medisinernes seksualopplysning for en slik lov, mens stortingsrepresentant Peter Frølich, her presentert som «Høyre-politiker», snakker mot. De får litt i underkant av ett minutt hver. Det skulle vel være greit, skulle man tro. Videoen slutter med at Lervik spør «hva syns du?»

Her har det tydeligvis vært noen som har syntes noe, for i dag følte P3 behov for å følge opp saken med en ny video. Lervik forklarer at videoen skapte reaksjoner «særlig blant dem som er for en samtykkelov, som mener at videoen ikke var nyansert nok». Å slippe til begge syn på samme vilkår gir altså et unyansert resultat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS