Sex selger, men vi kunne likevel vært spart for detaljer om politikeres sexliv

Når Pandoras eske først er åpnet, er det er vanskelig å kontrollere hva som kommer ut av den.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha bodd flere år i England under studietid og jobb savner jeg stadig britiske aviser med sitt poengterte språk, sylskarpe analyser og morsomme betraktninger. Det jeg imidlertid ikke savner et sekund, er hvordan britiske politikeres sexliv ble brukt som generell underholdning – og med en detaljrikdom som ikke kan beskrives som annet en forstyrrende på netthinnen.

#Metoo har satt i gang en rekke viktige debatter. Det har også ført til at sex har vært en naturlig del av samfunnsdebatten de siste månedene. Grenser er blitt flyttet for hva man kommer unna med og hva det snakkes høyt om offentlig. Men hvor går grensen for hva offentligheten trenger å vite?

Trenger jeg som samfunnsborger å vite pikante detaljer fra hva som skjedde i en kornåker for ti år siden? Nei, jeg gjør ikke det. Det bidrar til å ta vekk fokuset fra andre viktige saker i samfunnsdebatten. Venstre har endelig kommet inn i regjeringen etter å ha vinglet frem og tilbake i flere år, vi har fått ny regjering med ny regjeringsplattform og det som får mest oppmerksomhet i media, er en hendelse som skjedde for ti år siden i et bryllup i Trøndelag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS