Nyhet

Melder seg ut av FrP

Bilde: FrPMedia / Bård Gudim

Erna Solbergs flertallsregjering er kun tre mandater unna å miste flertallet på stortinget.

Stortingsrepresentant Ulf Isak Leirstein annonserte i dag på sin Facebookside at han etter 30 års medlemskap i FrP har besluttet å forlate partiet.

Metoo og et ubehagelig stort medietrykk

Han begrunner avgjørelsen med at det siste året har vært vanskelig for han og viser de stadige medieoppslagene rundt han. Leirstein utdyper med at:

– Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for. Uthengingen i media og negativt fokus også på andre saker utenfor min kontroll har vært en påkjenning jeg ikke tror media er klar over betydningen av for en familie.

Handler også om politikk

Men Leistens utmeldelse handler også om den politiske utviklingen i hans eget parti. Og at han personlig hadde ønsket seg en tydeligere line fra eget parti.

– Utmeldingen handler også om politikk. FrP har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg alt for mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener FrP trenger en tydeligere FrP-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid.

Håper partiet får ro

Leirstein utdyper at han med denne utmeldingen ikke ønsker å skade partiet han nå forlater, men at han og partiet nå skal få ro.

– Jeg melder meg derfor ut av FrP og håper at dette kan roe situasjonen for partiet, for meg og for min familie.

– Jeg ønsker allikevel FrP alt godt og håper man finner sterkere tilbake til det ekte FrP, skriver Leirstein

Erna Solbergs knappe flertall blir enda knappere

Ved signeringen av Granavolden-plattformen hadde de fire partiene H, FrP, V og KrF 88 av stortingets 169 mandater og dermed flertall med 4 mandaters overvekt. Med Ulf Leirsteins utmelding av FrP holder Regjeringspartiene nå flertallet i stortinget med knappe to mandaters flertall.

Dersom for eksempel tre stortingsrepresentanter som foretrakk Knut Arild Hareides røde alternativ skulle melde seg ut av KrF vil det i denne situasjonen oppstod stor usikkerhet om hvorvidt regjeringen fremdeles har flertallet i stortinget bak seg.

Nytt varsel mot Leirstein

NRK melder også i dag om at FrPs organisasjon utvalg har mottatt et nytt varsel på Leirstein. Dette skal dreie som om en hendelse 7-8 år tilbake i tid. Det er også naturlig å se Leirsteins utmeldelse i lys av denne utviklingen.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden