Mener Forsvaret skades av lekkasjer

Etter det Minerva erfarer drives det klappjakt på utro tjenere internt i Forsvaret basert på flere lekkasjer til nettstedet Aldrimer.no.

Publisert   Sist oppdatert

Forsvarssjefens pressetalsmann mener lekkasjer publisert av nettstedet aldrimer.no er skadelige for de militære beslutningsprosessene.

De siste månedene har det nye nettstedet Aldrimer.no med Kjetil Stormark som redaktør publisert en rekke lekkasjer, som har fått stor oppmerksomhet også i andre medier. Blant annet har nettstedet omtalt Forsvarssjefens planer for Hæren og Sjøforsvaret i forkant av at de ble offentliggjort og evalueringen av en antiterrorøvelse der det meste gikk galt. Nettstedet har også skildret interne prosesser i regjeringsapparatet.

- Det er svært skuffende at vi opplever lekkasjer i dette omfanget. Det skader prosessen ved at interne vurderinger som er under behandling internt presenteres offentlig før de er endelig besluttet. Ofte gir dette et galt bilde som skaper unødig usikkerhet og spekulasjoner. I tillegg fremstår vi i Forsvaret som uprofesjonelle gjennom de mange lekkasjene. Selv om de lekkede dokumentene ikke er høyt gradert, og i mange tilfeller kunne unntatt offentlighet, må man kunne forvente at ansatte i Forsvaret behandler de korrekt sier oberstløytnant Sven Harald Halvorsen, talsmann for Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her