Politikk

Mener Høyre bløffer om streng innvandringspolitikk

KRITISERER HØYRE: Maszyar Keshvari er stortingskandidat for Fremskrittspartiet.

Bilde: Aktivioslo.no

Fremskrittspartiet mener at Trond Helleland (H) fremstiller Høyres innvandringspolitikk som strengere enn den egentlig er.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland gikk i Minerva torsdag hardt ut mot Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. Han hevder at partiet ignorerer at økt innvandring fører til økt ulikhet og avslutter med å ta til orde for at Norge må ha «verdens strengeste innvandringspolitikk og verdens beste integreringspolitikk».

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Mazyar Keshvari reagerer på at Høyre-toppen nå forsøker å fremstille det som at partiet har gått i bresjen for en strengere innvandringspolitikk.

– Det er ikke noen tvil om hvem som har vært drivkraften, sier Oslo-representanten til Minerva.

Les også intervju med Stein Erik Lauvås (Ap): – Vi kunne aldri sittet i regjering med et parti som utfordrer menneskerettighetene.

Keshvari viser til at det nettopp er i hovedstaden at man merker de største utfordringene.

– Det må sies at Ap snakker om symptomene, som lavere levealder, høyere kriminalitet, lavere arbeidsdeltakelse i bydeler i Groruddalen og indre Oslo Øst, mens Høyre avviser dette og mener det er en ikke-sak. Nasjonalt har Høyre vært med på innstramninger, samtidig glemmer de å fortelle at det var Høyre som inngikk et kompromiss med Arbeiderpartiet om å hente 8.000 kvoteflyktninger til Norge. Det var det nettopp Helleland som ble enig med Støre om, sier Keshvari.

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Store variasjoner i Høyre

– Hva tenker du om at Helleland går ut i Minerva med et slikt budskap?

– Det er ikke mer enn én dag siden hans egen partileder og statsminister gikk ut og sa at Frp overdriver, og så kommer dette innlegget.

– Viser innlegget at det er uenighet om innvandringspolitikken i Høyre?

– Det er det ikke noen tvil om. Det er store variasjoner i Høyre. Du har folk som er veldig opptatt av disse spørsmålene og mener innvandringspolitikken må være restriktiv, og så er det noen som påstår at integreringen går bra og at Norge ville stoppet uten innvandring, selv om dette bare er klisjeer som har blitt tilbakevist. Det finnes ikke kunnskap eller forskning som underbygger den typen vås.

Minerva har søkt både Martin Kolberg og Hadia Tajik fra Ap for en kommentar til saken, uten hell.

Les også Trond Helleland: Arbeiderpartiet lukker øyene for innvandringens konsekvenser.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden