Martin Schulz Man Spd Candidate For Chancellor
Martin Schulz Man Spd Candidate For Chancellor

Nytt bunnivå for tyske sosialdemokrater

I opptakten til ekstraordinær partikongress for de tyske sosialdemokratene måles partiet til rekordlave 18,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I en meningsmåling gjennomført av det tyske meningsmålingsinstituttet INSA måles de tyske sosialdemokratene til kun 18,5 prosents oppslutning. Målingen er tatt opp med 2000 respondenter mellom 12. og 15. Januar. Dette er det laveste nivået Sosialdemokratene noen gang er målt til hos dette instituttet.

Meningsmålingen er tatt opp i kjølevannet av at Sosialdemokratenes leder Martin Schulz har gjenåpnet muligheten for en ny storkoalisjon mellom Sosialdemokratene og Angela Merkels CDU, etter å tidligere har lukket døren for dette alternativet. Skulle forhandlingene mellom de to partene føre frem vil Merkel og Schulz på nytt danne regjering i Tyskland på bakgrunn av det som vil være de svakeste resultatene for sine respektive partier siden henholdsvis 1949 for CDU og 1933 for SPD.

For øyeblikket er SPDs leder Martin Schulz på reise gjennom Tyskland for å samle støtte til danne en ny koalisjon med CDU/CSU, som skal behandles på ekstraordinær partikongress i Bonn på søndag. Dersom Schulz ikke skulle evne å få med sitt eget parti på en ny koalisjon med Merkel, vil samtlige muligheter for å danne en flertallsregjering i Tyskland ha feilet, og det gjenstående alternativet vil mest sannsynlig være nyvalg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS