Ja til nachspiel, også etter #metoo!

Å nekte sosialt samvær er en helt misforstått reaksjon på seksuell trakassering.

Publisert Sist oppdatert

Høyres landsmøte er åpnet. Politiske beslutninger skal tas. Partiet skal ta stilling til om det vil tillate eggdonasjon, og om det skal utredes forbud mot at dagligvareleverandører kan ta betalt hva de vil fra hvem de vil. Spente tillitsvalgte skal stå ved talerstolen for første gang. Ballongene er blåst opp. Erna skal være stjerna. Regien skal sitte strammere enn et par jeans fra 70-tallet. Det meste skal være som før, med andre ord, men noe er likevel annerledes denne gangen: Det er ikke lov å ha nachspiel.

Bakgrunnen er skandalene som har rammet de fleste deler av samfunnslivet det siste halvåret, ikke minst partiet Høyre, under paraplyen #metoo. Det er avslørt uakseptabel oppførsel mot kvinner, hvor kombinasjonen seksuell trakassering og skjeve maktforhold har stått sentralt. Ofte har det vært alkohol inne i bildet.

Det er ikke få som har blitt sjokkert. Det har nok vært vanskelig for noen av oss å forstå at det virkelig kan stå så dårlig til – vi har tydeligvis levd i en boble. Det er bra at en rekke aktører og organisasjoner nå tar tak, også de politiske partiene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS