NYHET

Hvorfor er det alltid Michigan som dukker opp i forbindelse med militsgrupper?

Hva er det med Michigan?

Hva er det med Michigan som gjør at denne delstaten dukker opp gang på gang i forbindelse med væpnede militsgrupper?

Publisert

For noen uker siden avslørte FBI en plan om å kidnappe Michigans guvernør Gretchen Whitmer. De seks tiltalte hadde trent på operasjonen gjennom sommeren, og skal ha planlagt å ta henne med til et skjulested i Wisconsin der hun skulle «stilles for retten». De seks skal også ha diskutert hvordan man kunne skape et samfunn der den amerikanske grunnloven – slik de tolket den – ville bli fulgt. Dette inkluderte å styrte myndighetene i flere delstater.

De seks tilhørte en utbrytergruppe kalt Wolverine Watchmen, som etter alt å dømme var med i april, da rundt tusen mennesker samlet seg i og rundt delstatsforsamlingen i Lansing for å protestere mot guvernør Whitmers koronatiltak. Flere av disse var bevæpnede (Michigan tillater folk å bære våpen inne i delstatsforsamlingen). Andre stoppet trafikken som del av protestene.

Militsmedlemmene ser ofte ut til å være rekruttert blant arbeidsledige, lavere middelklasse og fattige, selv om de fleste yrkesgrupper er representert. Noen har en historie med rusmisbruk og andre sosiale problemer. En del er veteraner fra militæret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS